Nieuws

Op dinsdag avond 13 juni is onze instructeur Margaretha geslaagd voor haar diploma examinator, samen met andere deelnemers uit heel Nederland. Van harte gefeliciteerd met het behalen van dit diploma!

Al jaren is de Reddingsbrigade in Tiel actief op en rondom het water om de veiligheid van diverse activiteiten te waarborgen. Denk hierbij o.a. aan de Mud & Waterchallenge, Tiel Maritiem en de Sinterklaasintocht. Daarbij zijn we sinds begin vorig jaar ook bij de meldkamer aangesloten. Om deze waterveiligheid te kunnen blijven waarborgen zijn wij opzoek naar enthousiaste vrijwilligers welk ons huidige team van lifeguards willen versterken. Dit kan al vanaf 15 jaar.

Om u een kleine impressie te geven wat ons vrijwilligerswerk als lifeguard inhoudt organiseren wij op zaterdag 22 september een open dag. U bent die dag vanaf 11:00 uur van harte welkom op ons clubgebouw “Waptap” aan de Tielerwaardlaan 39 in Tiel.

We starten die dag onder het genot van een bakje koffie of thee met een presentatie over het werk als lifeguard en aanvullend is er een lunch. U kunt er ook voor kiezen om alleen ’s middags aan de demonstratie deel te nemen. U wordt dan om +/- 13:30 uur verwacht aan de Waalkade te Tiel op de hoogte van de lunchroom. We laten u dan graag zien wat ons werk inhoudt en allicht dat er na afloop nog de mogelijkheid is om even met ons mee te varen.

Inmiddels interesse om aan de open dag deel te nemen? Meldt u aan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard kunt u dit mailadres ook gebruiken als u nog vragen heeft of gewoon meer informatie wil. We zien u graag op 22 september als toekomstig lifeguard tegemoet!

Vanaf vandaag zijn de zwemlessen voor het seizoen 2018-2019 in de agenda bijgewerkt. Hierbij staat ook vermeld of er Kledingzwemmen is. Let op dat er komend seizoen nieuwe kledingeisen gelden, die je terug kunt lezen in deze brief. Deze brief is op 10 juli 2018 ook per e-mail aan de leden verstuurd.

Tijdens de ALV van 13 april 2018 heeft een bestuurswissel plaatsgevonden. Nienke Ham stelde zich niet herverkiesbaar in haar functie van penningmeester. Zij is verkozen tot bestuurslid PR. De functie van penningmeester wordt nu vervuld door Ruud Rombout. Als nieuw (bestuurs)lid stelt hij zich hieronder even voor:

Hoi mijn naam is Ruud Rombout en ben tijdens de laatste ALV benoemd tot de nieuwe penningmeester. Ik ben 47 jaar oud en woon in Tiel. Ben de vader van Martijn, welke op redend zwemmen zit.  Ben getrouwd met Marjon en we hebben ook nog een dochter genaamd Mariëlle. Voor mijn werk zit ik in de ICT en reis hiervoor het gehele land door. Van oudsher afgestuurd als administratief medewerker en vandaar nog steeds de interesse in cijfers!

Indien jullie vragen hebben dan ben ik bereikbaar via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groeten,

Ruud Rombout

We zijn nog altijd op zoek naar een voorzitter en secretaris. Interesse? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek ons aan in het zwembad!

 

Samen met twee ouders van leden van de Reddingsbrigade zijn Samira Linschoten, René Vos en Henk Sepers van DHL Supply Chain in Tiel aan de slag. “We verzorgen de bevoorrading van bouwmarkten”, vertelt Henk Sepers. Hij is SHEQ-coördinator bij DHL Supply Chain aan de Simon Stevinstraat op bedrijventerrein Kellen in Tiel. Hij is de initiator van de deelname aan NL Doet via de Tielse Uitdaging. “We beginnen klein. Alle beetjes helpen. Daarom is het fijn dat Karwei Tiel en Bazuinen Partyservice ook hebben gesponsord.”

DHL en Karwei Tiel sponsorden de benodigde bouwmaterialen en Bazuinen Partyservice verzorgde de broodjes en de koffie voor de klussers. Samira Linschoten smeert zorgvuldig de schroefgaten in de net door René Vos geplaatste gipswand. Ze is customer service agent bij DHL en vindt het leuk om samen met collega’s een Tielse vereniging een handje te helpen. “Thuis klus ik ook regelmatig. Vooral het schilderwerk vind ik leuk. Ik heb hier al een kozijn geschilderd.” René Vos is facility- en securitymanager bij DHL en klust ook graag. Hij is al een eind gevorderd met het plaatsen van een gipsen binnenwand in het clubhuis van de Reddingsbrigade. “Als je met een paar man bent, schiet het al gauw op”, zegt hij. “En daarmee help je een vereniging vooruit. Voor het goede doel, hè.”

Trainen

Nienke Ham, penningmeester van de Reddingsbrigade, is blij met de extra handen die DHL levert. Er moest veel gebeuren en dat lukt nu. Zo kunnen we ons straks weer concentreren op het oefenen en trainen van onze leden. De Reddingsbrigade telt 61 leden en heeft drie boten. “We zijn aangesloten bij de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Als er extra mankracht in ene kleine boot nodig is, kunnen we worden ingezet bij calamiteiten op het water.” De Reddingsbrigade is actief tijdens Tiel Maritiem , de intocht van Sinterklaas in Tiel, maar ook bij evenementen als het Mud & Water Challenge op het Eiland van Maurik.

 

Oude bouwmaterialen worden afgevoerd in een container, die inmiddels goed gevuld is. “Het is een hele opruiming”, constateert Nienke Ham opgewekt. Ze is ook blij met het nieuwe hang- en sluitwerk: “Het luik aan de zijkant van het gebouw is voorzien van nieuwe scharnieren. Bij een inbraak vorig jaar hebben we veel schade gehad. Het raam hadden we sindsdien dichtgetimmerd, waardoor we niet konden ventileren. Nu kan het weer open en dicht.”

Subcategorieƫn